קונוס פילו במילוי חצילים קלויים וגבינות על מצע ירקות

אסתי חדד Comments Off on קונוס פילו במילוי חצילים קלויים וגבינות על מצע ירקות
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מתכון חצי הגמר למשימת "מאכל לחג".

מאת: דבורי מרטון

המצרכים:
לקונוסים:

10-12 עלי פילו עגולים
חצי כוס שמן

למלית:
2 חצילים קלויים על האש
1 גביע קוט'ג תנובה
חצי חבילה גבינת חרמון מגוררת על פומפיה דקה
2-3 פרוסות גבינה צהובה חתוך לרצועות דקות
3 ביצים
כוס פירורית זהב
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
1 גביע יוגורט טבעי

למצע הירקות:
עלי חסה
עלי ביבי
עגבניה
מלפפון
פלפל חריף חי לבחירה

אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים על הגז כשהם עטופים ברדיד כסף כחצי שעה על 2 הכיוונים.
2. מערבבים את כל חומרי הגבינות ובתוספת החצילים (בקערית נפרדת מורידים 3 כפות מהחצילים הקלויים).
3. על משטח משומן מברישים עלי פילו עלה אחר עלה וממלאים בצורת משולש, סוגרים משמאל לימין בכיוון המשולש וקיפול נוסף מימין לשמאל מהדקים לצורת קונוס ואת הפתח העליון מקפלים כלפי פנים הקונוס. כך מכינים את כל קונוסי הפילו בכמות הרצויה. מברישים את הקונוסים המוכנים במעט שמן.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות ואופים כ15 עד 20 דקות. עד שהקונוסים משחימים יפה.

מכינים מצע ירקות:
5. קורעים את עלי החסה לחתיכות גדולות, מוסיפים חופן עלי בייבי, פרוסות מלפפון וחצאי פרוסות עגבניה, פרוסות דקיקות של פלפלון חריף, אפשר לזלף מעל מעט שמן זית, מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס.
6. מניחים את הקונוסים על מצע הירקות בצורה יפה.
7. בצלוחית נפרדת מערבבים את 3 כפות החציל הקלוי בתוך יוגורט טבעי.

להגשה מושלמת מוסיפים פלפלים קלויים בתחמיץ.

לבריאות!



0 תגובות